Eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Reeks van zes huizen volgens bouwaanvraag als een geheel ontworpen in 1884 door de architect van de "Cie Immobilière de Belgique". Bak- en hardstenen gevels, nummer 53 bepleisterd, met eclectische invloeden doch voornamelijk neobarokke inslag. Afgevlakte bossage op de begane grond. Accentuering van bel-etage door erkers (nummers 49, 51, 53, 77, laatstgenoemde later toegevoegd) of balkons (nummers 55-75, 79). Rechthoekige vensters in variërende omlijstingen. Nummers 49, 53, 79 neobarokke dakkapellen met vleugelstukken en fronton. Nummers 55-75 cartouches in boogveld van vensters. Getrapt dakvenster met bolbekroning. Nummer 77. Pilastergevel. Overkragende geveltop met windijzer. Neo-Vlaamserenaissance-deur met bovenlicht.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1884/F/21.