erfgoedobject

Hoekhuis in eclectische stijl

bouwkundig element
ID
19821
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19821

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekhuis van drie bouwlagen, onder twee zadeldaken (pannen), in eclectische stijl met voornamelijk neo-Vlaamserenaissance-inslag, gedateerd 1903 op een gevelsteen in het dakvenster van de linker gevel.

Bakstenen constructie met gebruik van natuursteen voor de talrijke lijsten, cordons, dorpels en andere decoratieve onderdelen zoals voor de afwerking van de dakvensters. Rechter gevel van drie traveeën en linker gevel van vijf traveeën beide met centraal uitspringende traveeën bekroond met een dakvenster. Afgeschuinde hoektravee met deur, opeenvolgend gemarkeerd door een rechthoekige erker, een driehoekige loggia en eindigend op een polygonale hoektorenverdieping met vierkante, platte afdekking en omlopende kroonlijst.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Noord-Oost, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoekhuis in eclectische stijl [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19821 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.