• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuizen

Beschrijving

Samen met nummers 115-119 en 123-127, in 1906 verkavelde panden samen met de erachter gelegen straten in het vroegere Meerhem en waarbij onder meer de Hugo van der Goesstraat doorgetrokken werd tot in de Sint-Salvatorstraat. Aanvankelijk enkelhuizen met drie bouwlagen doch verspringende kroonlijsten en bepleisterde voorgevels met soms lichte art-nouveau-inslag in de afwerking.

Breedhuis van twee traveeën met behouden bepleisterde bovenverdieping boven een storend verbouwde begane grond. Verticaal gemarkeerde bovenverdieping met rechthoekige vensters per travee gevat in nis met versierd paneel op de verdiepte borstwering. Penanten verrijkt met uitgelengde panelen eindigend op palmetten. Gevelaflijning met kroon- en tandlijst op consoles.