Rijhuis ontworpen door J.G. Semey

Beschrijving

Rijhuis van één travee en drie bouwlagen, met zadeldak (pannen), in eclectische stijl. Volgens archiefstukken samen met het links aanpalende huis met spiegelbeeldschema (heden gesloopt) opgetrokken in 1901, naar ontwerp van architect J.G. Semey. Ingedrukte, bakstenen klokgevel met schouderstukken en topstuk, met enkelhuisopstand. Bovenverdieping opeenvolgend met drielicht, kruiskozijn en met rolwerk omlijste oculus. Borstwering met banderol waarin deels leesbaar opschrift: "... man, goed raken kan". Pui met smalle deur en ruim venster met behouden houtwerk, penanten versierd met wortelmotief en diamantkoppen.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1901/S/25.