• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In 1956 herbouwde trapgevel (gevelsteen) met twee bouwlagen en drie traveeën onder zadeldak en rechts toegevoegde travee onder plat dak. Foto's van voor de restauratie lieten een 17de-eeuwse kern zien met rechthoekige vensters met sponning, zandstenen hoekblokken, ontlastingsboogjes en een hoge trapgevel. Heden nieuw bakstenen gevelparement en muurankers; rechthoekige vensters. Behouden arduinen deuromlijsting volgens archiefstukken van 1753: Lodewijk XV-spiegelboogvormige omlijsting met sterk geprofileerd beloop op neuten, met imposten gevat in een geblokte rechthoekige omlijsting onder druiplijst. Fraaie houten deur (heden geschilderd) met gebogen tussendorpel met rocailleversiering en waaier.

• Stadsarchief Gent, reeks 535, bundel 253, nummer 15.
  • HEINS A. 1903: Portail de la maison de J. Pourtois, Inventaire Archéologique de Gand, Gent, 327.