• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

In de Perkamentstraat gelegen huis behorende bij Burgstraat nummer 31. Verankerd en geschilderd breedhuis met lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (pannen), in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Eenvoudige rechthoekige vensters. Opvallende, geschilderde hardstenen deuromlijsting uit het derde kwart van de 18de eeuw, mogelijk afkomstig van de gesloopte trapgevel in de Burgstraat nummer 31 behorende tot dezelfde eigenaar. Sterk geprofileerd spiegelboogvormig beloop op neuten met imposten; schelpvormige sluitsteen en bladmotieven in de zwikken. Houten tussendorpel en waaier met metalen verdeling.

Auteurs: Bogaert, Chris