Huizenrij P.C. Cammaert

Beschrijving

Huizenrij P.C. Cammaert, eertijds palend aan de gelijknamige brouwerij. Eclectische eenheidsbebouwing met verspringende gevellijn, van 1900. In het bouwarchief bevindt zich een bouwaanvraag van 27/9/1895 "tot het maken ener vitrien in het huis" met een tekening van het "balkon met balustrade van het balkon", sterk gelijkend op de erker van het huidige nummer 2.

Burgerhuizen van samen twaalf traveeën en twee bouwlagen onder diverse daken (nok parallel aan straat). Met schijnvoegen gecementeerde lijstgevels met rechthoekige muuropeningen, op de verdieping in uitgewerkte entablementomlijsting. Meanderfries tussen eerste en tweede bouwlaag. Nummer 2 met houten erker in neo-renaissancestijl en uitgewerkte deurtravee; in nummer 6 medaillons met initialen CP (verwijzend naar Cammaert-Poppe) en jaartal 1900.