• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Dubbelhuis met zes traveeën en drie bouwlagen, resulterend van een verbouwing van twee diephuizen met ieder twee bouwlagen en drie traveeën en onder een steil schilddak (Vlaamse pannen) welke aan de straatzijde haaks met elkaar verbonden zijn. Verscheidene bouwelementen wijzen er op dat deze in de tweede helft van de 19de eeuw aangepaste woning minstens opklimt tot de 17de eeuw: gedeeltelijk onderkelderd door een ruimte met gedrukte kruisgewelven die aanzetten op een console-loze blinde rondbogenrij; korfboogpoortje in de rechter zijgevel dat toegang verleent tot een korte gang overkluisd met twee kleine stergewelven.

Bepleisterde lijstgevel, tot de tweede bouwlaag verankerd en met brede middenpenant. Rechthoekige muuropeningen. Benedenverdieping met beluikte vensters, horizontale banden en afgelijnd met oren. Borstwering van de eerste bovenverdieping versierd met spiegels. Eenvoudig hoofdgestel met kroonlijst op klossen. Lagere bovenste verdieping toegevoegd bij aanpassing van de gevel in de tweede helft van de 19de eeuw.

Verankerde en geschilderde bakstenen rechter zijgevel op een plint van Doornikse steen, voorzien van rechthoekige vensters.

Verankerde en bepleisterde achtergevel, lijstgevel met dubbelhuisopstand, van zes traveeën en drie bouwlagen. Links twee getraliede rechthoekige keldervensters met bolkozijn, zandstenen hoekstenen en afgekante hoek met ezelsoor. Rechthoekige muuropeningen, beluikte benedenvensters en beglaasde deur met ijzeren roedeverdeling. Midden op de bovenste verdieping tussen de twee steekboogvormige zoldervensters twee geschilderde wapenschilden tussen laurierkransen uit de 20ste eeuw.