Villa Le Paon

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Le Paon

Beschrijving

Half-vrijstaande kleine villa met een kleine tuin, dwars ingeplant op de straat en volgens opschrift en gesculpteerde gevelsteen op de hoek zogenaamd "Le Paon". Bakstenen constructie van twee bouwlagen in art-decostijl uit eerste kwart 20ste eeuw.

Aanvullende informatie

De woning werd gebouwd in opdracht van Charles De Nil volgens een bouwaanvraag van 1925. De woning werd ontworpen door zijn zoon, Emile De Nil, die er ook zelf ging wonen vanaf 1935.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1925/V/8 en 1951/L/23.
  • DE BUCK A. 2001: Emile De Nil, architect (1902-1982), onuitgegeven licentiaatsverhandeling, Universiteit Gent, Vakgroep Kunst-, Muziek en theaterwetenschappen, catalogus 7.