Stadswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen, met zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 18de eeuw. Verankerde, bak- en zandstenen klokgevel bekroond met een driehoekig fronton. Rechthoekige bovenvensters met kwartholle dagkanten, zandstenen omlijstingen van doorlopende platte banden. Borstwering met zandstenen panelen. Twee deels gedichte zoldervensters met behouden kruiskozijnen, onder een gelede architraaf. Geveltop begrensd door platte banden die uitlopen op voluten. Storend aangepaste benedenverdieping (20ste eeuw).

Haakse achterbouw met zijpuntgevel met muurvlechtingen.