• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Breedhuis van vier traveeën, sinds 1945 "Cockney's Distillerie". Volgens archiefstukken aanvankelijk twee woningen die in 1759 voorzien werden van een nieuwe gevel van twee bouwlagen, volgens de bijhorende ontwerptekening een halsgevel met frontonbekroning en stucversiering in Lodewijk XV-stijl. De huidige verankerde en sobere bepleisterde lijstgevel van drie bouwlagen resulteert van een verhoging en aanpassing van de gevel uit eerste helft 19de eeuw. Rechthoekige bovenvensters met lage ijzeren leuningen en lekdrempel. Een getoogd benedenvenster. Links, brede korfboogvormige koetspoort ingeschreven in een arduinen omlijsting met breed hol beloop op neuten en imposten, gebogen druiplijst met rechte aanzetten en cartouchevormige, 1759 gedateerde sluitsteen. Hoofdgestel met brede houten kroonlijst voorzien van tandlijst en klossen. Twee rechtertraveeën van begane grond met houten winkelpui uit eerste kwart 20ste eeuw.