Burgerhuis in neo-Vlaamserenaissance-stijl

Beschrijving

Breedhuis met vier traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (leien) met dakkapellen en dakvensters. Natuur- en baksteenbouw op hardstenen plint in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gedateerd op cartouche 1882. Rechter travee licht vooruitspringend en rijker uitgewerkt met in- en uitgezwenkte geveltop. De twee zijrisalieten vertonen een overkraging op tudor- en rondboogjes. Rechthoekige vensters gevat in een rondboognis. Horizontaal geleed door hoekstenen en banden en doorgetrokken lekdrempels. Sierankers. Fraaie neobarokke deuromlijsting van hardsteen: geprofileerde en geblokte stijl en rondboog, gebogen druiplijst, ovaal bovenlicht in omlijsting met voluten onder gebogen druiplijst met pijnappelbekroning.