Rijhuizen in steegbeluik

Beschrijving

Twee eenvoudige rijhuizen (toenmalige nummer 353, 397) met bepleisterde lijstgevel met rechthoekige omlijste vensters aan weerszijden van een beluik (toenmalige nummer 355-395). Thans afgesloten somber steegbeluik (1866) met brede open toegang, naar achter toe licht verbredend. Onderkelderde woningen van twee bouwlagen, twee traveeën (repeterend schema) met verankerde gewitte gevels op gepikte plint. Getoogde openingen met hardstenen dorpels in eerste bouwlaag, tegeldorpels op de bovenverdieping. Pomp in het midden van het beluik, gemeenschappelijk sanitair achteraan.

• Kadaster Gent, mutatieschetsen Gent.

Auteurs: Lanclus, Kathleen