Stadswoning, gedateerd 1645

Beschrijving

Traditioneel diephuis met trapgevel (8 treden + topstuk), drie bouwlagen van vier traveeën onder zadeldak (Vlaamse pannen), op de gevelstenen van de geveltop gedateerd "anno 1645". Verankerde baksteenbouw met verwerking van zandsteen voor vensteromlijstingen en aflijnende waterlijsten. Gekoppelde rechthoekige vensters gescheiden door smalle penanten met kwartholle dagkanten. Aangepaste begane grond met mooie houten pui.

Achtertuitgevel met muurvlechtingen, uitziend op de Lieve. Drie traveeën met vier bouwlagen waaronder zichtbare kelderverdieping, voorzien van een terras op het water. Rechthoekige en licht getoogde vensters, op de kelderverdieping met behouden zandstenen lateien onder een brede boog. Kelder van vier parallelle traveeën met gedrukte kruisgewelven, gescheiden door zandstenen gordelbogen op geprofileerde consooltjes (gedeeltelijk gerestaureerd).

Interieur met behouden eiken zolderingen met moerbalken verfraaid met leeuwenkopjes in renaissancestijl.