Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Onderkelderd herenhuis van vier traveeën en drie bouwlagen, met zadeldak (pannen), uit vierde kwart 19de eeuw. Neoclassicistische, bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel met enkelhuisopstand. Benedenverdieping met imitatiebossage en afgelijnd door geprofileerde arduinen puilijst. Bovenverdieping met imitatiebanden. Licht uitspringend middenrisaliet van twee traveeën gemarkeerd door twee deurvensters onder driehoekige frontons met klossen en op consoles, voorzien van een balkon met sierlijke ijzeren leuningen. Rechthoekige vensters, op de bovenverdieping in geprofileerde omlijstingen en met versierde borstweringen. Rechthoekige koetspoort. Versierd hoofdgestel met boven het risaliet gekorniste kroonlijst, met tandlijst, klossen en versierde consoles.