Villa

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa

Beschrijving

Vrij intact bewaarde, achterin gelegen, landelijke woning met omheinde voortuin; bakstenen lijstgevel van vier traveeën en twee bouwlagen onder twee parallelle schilddaken (nok loodrecht op straat, kunstleien), volgens de eigenaar gebouwd in het begin van de jaren 1920; in de derde travee onderbroken voor een torenvormige ingangstravee van drie bouwlagen onder leien spits met windwijzer. Getoogde of rondbogige muuropeningen. Beraapte achtergevel met steigergaten. Rechts later aanbouwsel met erker.

Aanvullende informatie

De villa onderging veranderingswerken. Het rechtse aanbouwsel met erker werd deels gesloopt en verhoogd tot twee bouwlagen, aansluitend bij het hoofdvolume. Ook het dakvolume wijzigde: de twee parallelle, leien schilddaken werden vervangen door een pannen schilddak met de nok evenwijdig aan de straat. De beraapte achtergevel met steigergaten is eveneens niet langer bewaard.

• Informatie verkregen van Jef De Wit (27 januari 2020).