Dienstwoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dienstwoningen

Beschrijving

Dienstwoningen, afhankelijk van het kasteel de Marnix de Sint-Aldegonde en gelegen aan de ingang van de "Oude dreef", modo "Boerendreef"; nummers 122-124 met bouwaanvraag tot het bouwen van twee werkmanswoningen voor rekening van gravin F. de Marnix van Sint-Aldegonde, getekend F. Borghys en gedateerd 1927.

Lijstgevels met gelijkaardig uitzicht: vier en twee (nummer 128) traveeën en anderhalve bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan straat, mechanische pannen), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Getoogde en rechthoekige muuropeningen, aangepast in nummer 122; blauw-witte luiken.

• Archief Bouwdienst Bornem, Bouwplannen 1927/A.