• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Licht art-nouveau-getint rijhuis met vier bouwlagen, drie traveeën en plat dak, volgens archieffoto's in 1908 gebouwd op de plaats van een gesloopte trapgevel uit de 17de eeuw. Voorgevelparement van geglazuurde baksteen (wit en groen) boven een gecementeerde gelijkvloerse verdieping en bel-etage. Lijstgevel gemarkeerd door een over twee bouwlagen doorlopende erker met bekronend gebombeerd balkon. Licht getoogde vensters en faïencetegeltableaus op de bovenste borstwering. Kroonlijst op klosjes boven een faïencetegelfries met bloemmotieven.

Auteurs: Bogaert, Chris

Aanvullende informatie

Het voorgevelparement van geglazuurde baksteen op de bovenverdiepingen en de faiencetegeltableaus zijn niet langer bewaard. De gevel is nu volledig bepleisterd en geschilderd.