Muur met kastkapel

Beschrijving

Nagenoeg blinde, bepleisterde muur van twee bouwlagen hoog; begrensd door imitatiehoekstenen en afgelijnd door een onversierd hoofdgestel. De lage poort vervangt de vroegere steekboogvormige muuropening en verleent toegang tot een klein binnenplein met autoboxen en een eenvoudig bakstenen schoolgebouw van 1845 dat heden dienst doet als jeugdlokaal. Boven de ingangspoort: trapezoïdale houten muurkapel op kraagstuk en met schilddakje bekroond met een kruis, wegens de lichte neogotische inslag te dateren rond het midden van de 19de eeuw; gestoffeerd beeld van Onze-Lieve-Vrouw met Kind.

• Kadaster Gent, mutatieregisters.