Burgerhuis ontworpen door Geo Henderick

Beschrijving

Rijhuis van twee traveeën met drie bouwlagen en plat dak. Typische baksteenarchitectuur aansluitend bij de Amsterdamse School naar ontwerp van architect G. Henderick van 1930. Voorgevelparement van baksteen van Nieuwpoort in decoratief metselverband op een plint van grote breuksteenblokken. Enkelhuisopstand met gemarkeerde brede rechter venstertravee met gebogen erker uitlopend op een balkon. Bekronende gecementeerde klokgevel tussen bakstenen lisenen met bol- en schijfmotief. Rechthoekige vensters met horizontale verdelingen.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1930/V/1.