Ensemble van burgerhuizen

Beschrijving

Art-nouveaugetint breedhuis van twee bouwlagen en zes traveeën, onder mansardedak (leien) met centrale oeil-de-boeuf en eenvoudige dakkapellen op de hoeken, volgens kadastergegevens van 1910. Twee huizen in spiegelbeeldschema met de deurtravee aan weerszijden van de twee middentraveeën met korfboogvormige doorrit (horend bij nummer 25).

Lijstgevel van witgeglazuurde baksteen en groen geglazuurde horizontale banden en boogstenen. Arduinen plint, vensterdorpels en imposten, ijzeren I-balken met rozetten als latei. Brede uitspringende vensterrisalieten op de hoeken met drielicht als bovenvenster, deurvenster met balkon voorzien van ijzeren leuning in art-nouveaustijl. Borstweringen en boogvelden op bovenverdieping gevuld met gekleurde faiencetegeltableaus met onder meer bloemen en slingers. Op de hoeken gekorniste houten kroonlijst met klossen.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling IV (Gent), 1910/38.