Twee burgerhuizen ontworpen door J.G. Semey

Beschrijving

Twee samenhorende, bakstenen rijhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) in eclectische stijl. Volgens archiefstukken bouwaanvraag van 1899 en naar ontwerp van architect J.G. Semey, gedateerd 1900 met muurankers over beide gevels. Rechts asymmetrische trapgevel met natuurstenen paneel waarop uitgewerkt sieranker; links lijstgevel met getrapte dakkapel boven de bredere venstertraveeën. Doorlopende breukstenen plint. Natuurstenen dorpels en kozijnen. Benedenvensters en deuren met gedeeld bovenlicht, drielicht als bovenvenster. Centraal paneel met rolwerk voorzien van opschrift: "Sijt vrolijc tes Gheworded dach".

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1899/B/51.