Stadsschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadsschool

Beschrijving

Stadsschool uit gele baksteen opgetrokken in 1913 naar ontwerp van stadsarchitect Charles Van Rysselberghe. Voorportaal aan de straatkant in neo-renaissancestijl.

Middentravee, gevat tussen Toscaanse pilasters en bekroond met driehoekig fronton, bevat een rechthoekige arduinen deur met kroonlijst en erboven een halfcirkelvormig venster. De zijtraveeën vertonen een hooggeplaatst rondboogvormig tweelicht. Gekornist hoofdgestel, met in het midden opschrift "stadsschool", een houten kroonlijst met klossen en het fronton. Achteruitgang in de Balsamierenstraat.

• STRUYE M. 1973: Karel van Rysselberghe, architect. Zijn leven en werk (1850-1920), onuitgegeven licentiaatsverhandeling, Universiteit Gent, 90.

Auteurs: Lanclus, Kathleen