Burgerhuis ontworpen door Urbain Crommen

Beschrijving

Burgerhuis van drie traveeën (een op de bovenverdieping) en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect U. Crommen van 1911. Geglazuurd bakstenen parement op arduinen plint en dito banden. Gemarkeerde middentravee met gebogen erker en bekronend ijzeren hek op de bovenverdieping. Vierlicht met arduinen deelzuiltjes op de bovenste verdieping. Sterk overkragende gebogen kroonlijst op ijzeren consoles. Rechthoekige deur met lateiconsooltjes, faiencetegeltableau en getoogd bovenlicht. Gelijkaardige tableaus in de borstweringen van de benedenvensters (rechts verdwenen). Verbouwde kelderverdieping en verdwenen voortuin.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1911/A/45.