Landhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Landhuis

Beschrijving

Alleenstaand landhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder gecombineerd pannen zadeldak, in eclectische stijl volgens het kadaster van circa 1935.

Baksteenbouw verlevendigd met arduin, witte en gele baksteen voor constructieve en decoratieve elementen. Lijst- en puntgevel met verhoogde begane grond en markante driezijdige erker. Topgevel met spitsboogveld en boogfries op maskerkopconsooltjes. Rechthoekige en korfbogige muuropeningen. Omringende tuin afgesloten met ijzeren hek.

Rechts nummer 106: diephuis van twee traveeën en twee bouwlagen met aansluitend bedrijfsgebouw "Slootmans bouwmaterialen", mogelijk horend bij nummer 104, volgens kadaster eveneens van circa 1935.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

Het toegangshek tot de villa werd vernieuwd. Het aangrenzende diephuis met aansluitend bedrijfsgebouw (nummer 106) werd gesloopt; enkel een restant van de onderste bouwlaag van de gevels bleef bewaard en werd omgevormd tot een afsluitingsmuur.

Auteurs: Jacobs, Els