erfgoedobject

Woning M. Vaernewijck

bouwkundig element
ID
18540
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18540

Juridische gevolgen

Beschrijving

Rijhuis in nieuwe zakelijkheid, gesigneerd en gedateerd J. Lippens, 1931 (boven de deur). Donker bakstenen gebouw met drie bouwlagen en plat dak. Rechter kelderverdieping met garage. Smalle linker deurtravee (blind op de bovenverdieping) en erkervormig uitgebouwde rechtertravee met inspringend terras en brede vensters. Rechthoekige deur met rechtstanden in donkerblauwe keramiektegels, rechts overlopend in de plint, zware gecementeerde tussendorpel en latei met bekronende verticale stijl met jaartal.

  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1930/O/15.

Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, 19de- en 20ste-eeuwe stadsuitbreiding, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nc, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Aanvullende informatie

Het interieur is sober doch traditioneel voor een appartementsgebouw. De traphal is smal met behouden trap met typische decoratie voor de art deco (in- en uitspringende volumes). Het pand behield zijn binnenschrijnwerk met hang- en sluitwerk, structuurglas, marmeren schouwmantels en binnenramen.

  • Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier DO002301, Miljoenenkwartier (S.N., 2006).
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Woning M. Vaernewijck [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/18540 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.