Hoekhuis ontworpen door Ch. Van Driessche

Beschrijving

Hoekhuis met het zogenaamde "Cité Van Driessche", gebouwd in art-nouveaustijl in 1901 (gevelsteen) volgens archiefstukken naar ontwerp van architect Ch. Van Driessche. Licht en donkerkleurige bakstenen parement op hoge natuurstenen plint en met verwerking van natuursteen voor cordons, waterlijsten en geveltopaflijning. Voorgevel van twee traveeën en twee bouwlagen boven het souterrain met getraliede vensters. Markant linker zijrisaliet met bekronende neorenaissance getinte topgevel met voluutvormige vleugelstukken en bolornament. Hoefijzerboogvormige vensters onder waterlijsten, bel-etage deurvenster met balkonhek. Rechthoekige vleugeldeur met lateiconsooltjes en gekoppelde hoefijzerboogvormige bovenlichten onder een waterlijst, fraai glas in lood. Rechts afgesnuite hoektravee met bekronend bakstenen fronton en jaarsteen 1901. Blinde gevel en muur in het steegje.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1901/B/66.