Hoekhuis ontworpen door Louis Cloquet

Beschrijving

Merkwaardig halfcirkelvormig uitgebouwd hoekpand met de Kortrijksesteenweg, volgens bouwaanvraag van 1905 naar ontwerp van architect L. Cloquet. Gebouw met vier bouwlagen en in 1913 toegevoegde zolderverdieping. Vrij vroege betonnen skeletconstructie met verticaal markerende hoekerkers, doorlopend over de drie bovenverdiepingen en centrale erker, op de bovenste verdieping halfcirkelvormig en boven de daklijst cirkelvormig uitgebouwd in de vorm van een belvedère (verdwenen kegelspits). IJzeren balkons tussen de erkers op de tweede en vierde bouwlaag, betonnen erker op de derde verdieping. Vernieuwde winkelpuien op de begane grond.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1905/C/46 & 1913/C/14.