Herenhuis ontworpen door A. Marchand

Beschrijving

Rijkelijk versierd herenhuis, volgens bouwaanvraag naar ontwerp van architect A. Marchand van 1887. Enkelhuis van vier traveeën met drie bouwlagen en zadeldak. Parement van baksteen verwerkt met hardsteen voor plint, vensteromlijstingen met onderdorpels op consoles, bekronende druiplijsten en balusters. Gemarkeerde bel-etage met zwaar centraal balkon voor de twee deurvensters onder gebogen, versierd fronton, balusters in de zijvensters onder gestrekte druiplijst. Kleinere rechthoekige vensters in verdiepte nissen op de bovenste verdieping; sierankers. Rechthoekige deur in geblokte arduinen omlijsting in rechtertravee. Merkwaardige fries met geschilderde vergulde puttifiguurtjes tussen arabesken onder de overkragende kroonlijst.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1887/C/47.