Burgerhuizen ontworpen door Adriaan Ledoux

Beschrijving

In zijn geheel ontworpen gevelwand van negen traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), volgens plintopschrift naar ontwerp van architect Adriaan Ledoux, van 1885. Bepleisterde en geschilderde voorgevel op arduinen sokkel met keldergaten; afgevlakte bossage onder de aflijnende puilijst. Verticaal gemarkeerde bovenverdieping met middenrisaliet bij nummer 91 en 93 en door kolossale Ionische pilasters geaccentueerde travee van nummer 92. Centrale balkons op zware voluutconsoles. Rechthoekige omlijste vensters met druiplijst of driehoekig fronton op de bel-etage; arduinen lekdrempels op versierde panelen. Aflijnend hoofdgestel met onderbroken driehoekig fronton met dakvenster in de centrale travee.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1885/B/14.