Hoek- en burgerhuis ontworpen door A. Van de Vijver

Beschrijving

Hoek- en rijhuis met vier bouwlagen en elk twee traveeën onder plat dak, volgens archiefstukken naar ontwerp van architect A. Van de Vijver, van 1925. Parement van arduin. Sterk verticaal gemarkeerde gevels door kolossale pilasters aanzettend op gegroefde consoles en met bekronend boven de (vernieuwde) kroonlijst uitstekend topstuk. Hoek- en linkertravee met over drie bouwlagen doorlopende driezijdige erkers. Korf- en rondboogvormige vensters en poorten op de begane grond, licht getoogde vensters op de bovenverdieping; versierde borstweringen.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1925/A/27.