Kantoorgebouw ontworpen door V. Vaerwyck

Beschrijving

Administratief gebouw met arduinen parement, vier bouwlagen en twee traveeën onder plat dak, op de gevel gedateerd "AO 1913" en naar ontwerp van architect V. Vaerwyck. Gedrukte onderbouw en verticaal gemarkeerde bovenverdieping met over twee bouwlagen doorlopende erkers met bekronend ijzeren hek, centraal smal venstertje boven een reliëfpaneel (naar ontwerp van Geo Verbanck) met twee gehurkte figuren die de gedateerde plaat vasthouden. Aflijnende vlakke pilasters met bekronend, gesculpteerd topstuk. Rechthoekige vensters met roedeverdeling.

• DE SMET F. 1932: Valentin Vaerwyck, zijn werk, Brussel, 46.

Aanvullende informatie

Het pand kwam tot stand volgens een bouwaanvraag van 1913 in opdracht van Pieter De Smet-Kervijn de Merendree.
  • Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1913/B/10.