Klooster en school

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Klooster en school

Beschrijving

Klooster en Schooltje van de "dochters van Liefde van de Heilige Vincentius à Paulo". Opgericht in 1877-78. Aan de straatkant gesloten bouw. Op de binnenplaats U-vormige constructie met centraal de kapel. Oorspronkelijk twee bouwlagen met later ten noorden toevoeging van een derde bouwlaag onder zadeldaken gevat tussen gecementeerde puntgevels met aandaken. Behouden spitsboogvensters met maaswerk. In tuitgevel van de inwendig aangepaste kapel nis met Sint-Jozefbeeld en hooggeplaatst tweeledig spitsboograam.

Auteurs: Lanclus, Kathleen