Villa ontworpen door Geo Bontinck

Beschrijving

Villa in Nieuwe Zakelijkheid naar ontwerp van architect G. Bontinck van 1930-31 (gevelsteen). Kubistisch gebouw met drie bouwlagen en plat dak (steil pannendak achteraan). Vlak bakstenen parement met verspringende rechtertravee. Voornamelijk horizontaal benadrukt door brede, in het gevelvlak gelegen en om de hoek lopende vensterregisters en betonnen afdekking bij rechterbenedenerker en linkerbalkon op de bovenste verdieping. Linkerzijgevel met verspringende ingangstravee met rechthoekige deur en ruim venster ter verlichting van het trappenhuis.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1930/J/2.