Eenheidsbebouwing hoek- en rijhuizen

Beschrijving

Eenheidsbebouwing met hoek- en rijhuizen van twee en een halve bouwlagen en drie (nummer 48) bouwlagen, daterend uit derde kwart 19de eeuw, nummer 45 van 1872, nummer 48 deel uitmakend van een groter geheel van 1874. Bepleisterde lijstgevel met getoogde muuropeningen en vierkante vensters in de halve verdieping. Imitatiebanden uitstralend boven vensters en deuren onder puilijst. Bovenvensters in geriemde omlijsting, nummers 45-47 op bel-etage met sluitsteen, nummer 48 met sluitsteen en op hoofdverdieping met oren. Balkons voor het bel-etagevenster van de afgekante hoektravee en de middentravee van nummer 48.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1872/A/3, 1874/A/3.

Auteurs: Lanclus, Kathleen