Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Achterin gelegen alleenstaand herenhuis met omringende tuin. Neoclassicistisch gebouw op rechthoekige plattegrond. Bepleisterde en beschilderde voorgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (leien), volgens archiefstukken daterend van 1850. Imitatiebanden onder de puilijst. Gemarkeerd middenrisaliet van drie traveeën met balkon op zware consoles voor de deurvensters van de bel-etage en bekronend driehoekig fronton met oculus. Rechthoekige vensters (bewaard houtwerk), op de bovenverdieping in geprofileerde omlijsting en met balusters in de borstwering; bekronende gestrekte druiplijst boven de centrale deurvensters. Aflijnend hoofdgestel met kroon- en tandlijst op klossen en centraal fronton op uitgelengde consoles. Blinde zijgevels van één travee.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent, afdeling IX (Gent), 1850/4.