Hoekappartementsgebouw

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekappartementsgebouw

Beschrijving

Hoekcomplex van gele baksteen onder plat dak met brede gevel, smal toelopend perceel naar de hoek, opgetrokken in 1936 naar ontwerp van architect Theo Desmet (zie bouwaanvraag en gevelsteen). Typische elementen naast het gebruik van gele baksteen zijn de ramen met horizontale banden, het smal rechtopstaand volume van de verlichte trapkast, ter hoogte van het dakterras opengewerkt met drie ronde doorkijkgaten. Het verspringende gevelvlak brengt reliëf in de zakelijk geïnspireerde architectuur. Op het smalle hoekperceel werden toiletten en overdekte terrasjes aangebracht.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1936/F/1.

Auteurs: Lanclus, Kathleen