Muziekkiosk

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Muziekkiosk

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Citadelpark

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Citadelpark

Beschrijving

Muziekkiosk. Gelegen in het noordelijk parkgedeelte omgeven door bloemenperken en een krans van aan elkaar gegroeide linden. Fraaie gietijzeren constructie op achthoekige plattegrond onder leiding van stadsarchitect Ch. Van Rysselberghe, uitgevoerd door entrepreneur Beert-Campens fils, in 1885. Hoge natuurstenen sokkel met gietijzeren leuningen, bij het ingangshek voorzien van twee gevleugelde griffioenen. Telkens twee gekoppelde zuilen ondersteunen de brede rondbogen van het koepelvormig dak, gevleugelde nikefiguren op de zwikken. Soort attiek met gietijzeren griffioenen en palmetten. Omlopende gestreepte zonnekappen.