Twee stadswoningen

Beschrijving

Lijstgevels van respectievelijk vijf en drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mogelijk oudere kern). Cementbepleistering in nummer 8, vlakke geschilderde bepleistering in nummer 10. Rechthoekige bovenvensters op arduinen lekdrempels, doorgetrokken tot kordon op de lagere hoogste bouwlaag van nummer 10; gemarkeerde omlijstingen en druiplijst (nummer 8). Winkelpuien: zijingang, pilasters op arduinen sokkel en puilijst in nummer 10 (einde 19de eeuw tot 20ste eeuw).

Auteurs: d'Huyvetter, Clio; de Longie, Bea; Eeman, Michèle

Aanvullende informatie

Het geheel van deze twee woningen (nummers 8-10) heeft geen erfgoedwaarde meer: het rechter pand (nummer 10) is niet langer bewaard en het linker pand (nummer 8) heeft geen winkelpui meer.

• Informatie verkregen van de gemeente (15 september 2011).
Auteurs: Jacobs, Els