Burgerhuis ontworpen door Jules Lippens

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en drie bouwlagen, onder zadeldak (pannen), volgens gevelopschrift naar ontwerp van architect J. Lippens en volgens archiefstukken van 1925. Witte, gecementeerde lijstgevel in art-decostijl met smalle deurtravee. Bredere venstertravee op bovenverdieping tussen versierde pseudo-pilasters; voorzien van erker en balkon op trapezoïdale plattegrond. Drielicht met ijzeren balkonleuningen. Driezijdige uitsprong van venstertravee herhaald in houtwerk van venster in deurtravee. Typisch zijn de herhaalde versieringsmotieven in reliëf: ribbels, driehoekjes en andere sierlijsten. Het driehoekmotief keert ook terug in het gekleurd glas-in-loodraamwerk.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1925/S/76.

Auteurs: Verbeeck, Mieke