Bloemistenwoning

Beschrijving

Bloemistenhuis met omringende tuin en serres. Bakstenen dubbelhuis van drie traveeën met twee bouwlagen en schilddak (leien) met vorstkam, op een gevelsteen gedateerd 1884. Verticaal gemarkeerde voorgevel met middenrisaliet en hoeklisenen met aflijnende imitatiehoekblokken. Getoogde deur en vensters met gelijkaardige hoekstenen en doorgetrokken arduinen dorpels; sierankers en bakstenen spiegels op de penanten. Aflijnende kroon- en tandlijst.

Auteurs: Bogaert, Chris

De serres zijn al lange tijd verdwenen en de tuin werd verkleind.

• Geoportaal Onroerend Erfgoed, Orthofoto’s 1979-1990 en 2000-2003, Achilles Musschestraat 53, Gent [online], https://geo.onroerenderfgoed.be (geraadpleegd op 27 mei 2021).