Stedelijke Lagere School voor Jongens en Kindertuin

Beschrijving

"Stedelijke Lagere School voor Jongens en Kindertuin". Baksteenbouw van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak naar ontwerp van stadsarchitect Ch. Van Rysselberghe, gedateerd op cartouches 1897 (sterk verweerd). Neogotisch schoolgebouw met enkelhuisopstand op plint van imitatiebossage. Links poortrisaliet uitlopend in tuitgevel. Rechthoekige poort met latei op hoekconsooltjes en overspannen met hardstenen tudorboog. Kruiskozijnen met overspannende tudorboog op begane grond en een drielichtskozijn op bovenverdieping, met negblokken en platte banden ter hoogte der stijlen. Sierankers. Aflijnend spitsboogfries.

Auteurs: Lanclus, Kathleen