Hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis van zes + drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) uit de 19de eeuw, met oudere kern. Gedecapeerde lijstgevel op recente arduinen plint. Rechthoekige vensters, op de begane grond met houten rolluikkasten. Rechthoekige deur in geriemde arduinen omlijsting op neuten; bovenlicht met gezandstraald glas (bloemkrans met centrale vogel). Geveleinde met getande kroonlijst on modillons.

In linker zijgevel verschillende sporen van vroegere muuropeningen en diverse ontlastingssystemen. Rechthoekige bovenvensters met kwarthol geprofileerde negblokken en tweeledige bovendorpels van de oorspronkelijke kruiskozijnen.

Auteurs: Demey, Anthony

In vergelijking met de inventaristekst van 1981 is het houtwerk van deur en ramen vervangen.