Hoekhuis in art-nouveaustijl

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis in art-nouveaustijl

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Lokeren

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Art-nouveau-hoekhuis van 1907

Beschrijving

Hoekhuis in art-nouveaustijl van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leipannen en mechanische pannen), gedateerd 1907. Lijstgevel met arduinen plint en gevelbekleding van geglazuurde baksteen van verschillende kleuren (voornamelijke wit). Afgeschuinde hoektravee. Op de begane grond met gedrukte hoefijzerbogige vensters met typische houten venstertracering. Hoefijzerbogige deur met rond bovenlicht in de hoektravee. Smallere hoefijzerbogige bovenvensters met lekdrempels; in de hoektravee, spitsboogvenster waarvoor een gebogen balkonnetje op smeedijzeren consoles. Hoektravee met driehoekige dakkapel met houten luifel en spitsbogig venster met driehoekig balkonnetje. De oorspronkelijke kroonlijst op modillons is nu met kunststof bekleed. Beste Jugendstilrealisatie te Lokeren.

Auteurs: Demey, Anthony