Neotraditioneel burgerhuis van 1937

Beschrijving

Twee woningen in neotraditionele bak- en zandsteenstijl van 1937, vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), voorzien van twee dakvensters met rolwerk en fronton. Hoge natuurstenen sokkel. Rechthoekige deuren en vensters met zandstenen tussenstijlen en -dorpels. Verdiepte centrale travee met jaartal 1751, wapenschild waarop "ConCorDIa Me aLat, IHS" en gedenksteen met tekst "Anno 1937". Hier stond vroeger de "Camer der Confrerie van den Soeten Naem Jesus; overgebleven aedenksteen en ankers".

Auteurs: Demey, Anthony

In vergelijking met de inventaristekst van 1981 is de leien dakbedekking vervangen.