Haarsnijderij Gyselinck Frères

Beschrijving

Voormalige haarsnijderij "Gyselinck Frères" uit laatste kwart van de 19de eeuw, als binnenblokbebouwing tussen Linde-, Sterre- en Stommestraat, heden enkel nog bestaande uit twee, haaks tegen elkaar ingeplante verankerde bakstenen vleugels aan een gekasseide dreef.

Onderkelderde hoofdvleugel van twee bouwlagen en negen traveeën, onder zadeldak (nok loodrecht op de straat). Eenvoudige getoogde deuren en vensters, laatstgenoemde met ijzeren roedeverdeling; gedichte keldervensters.

Tweede vleugel van twee bouwlagen en zes traveeën, iets lager dan voorgaande. Identieke vensters doch later gewijzigde begane grond.

Technische infrastructuur volledig verdwenen.

Auteurs: Demey, Anthony