Villa Yvonne

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Yvonne

Beschrijving

Alleenstaande villa in omhaagde tuin. Art-decogetint landhuis van twee bouwlagen onder gecombineerd tent- en schilddak, volgens kadaster uit de jaren 1920, op hek (pijler) gesigneerd J. Chabot.

Deels aangepaste baksteenbouw met verspringende volumes; siermetselwerk en gecementeerde muurvlakken. Rechthoekige muuropeningen, onder meer overluifelde deur aan straatzijde.

Auteurs: Steyaert, Rita

Aanvullende informatie

De art-decogetinte villa werd in 1927 gebouwd naar ontwerp van architect Jos Chabot. De oorspronkelijke naam van de villa, Villa Yvonne, verdween bij een renovatie in de jaren 1980. Het ontwerp kent zeer sterke gelijkenissen met twee villa's in Mechelen, namelijk Villa Buitenrust en Villa Ilonka.

• Informatie verkregen van de eigenaar, 2018.