Schrijnwerkerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Schrijnwerkerij

Beschrijving

Naar verluidt voormalige schrijnwerkerij, nu twee rijhuizen van telkens twee traveeën en twee (nummer 136) of twee en een halve (nummer 138) bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), volgens het kadaster uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Bakstenen lijstgevels met getoogde vensters op bovenverdieping en rondboogdeuren op de benedenverdieping. Nummer 136 met neorenaissance-invloed: centrale hogere topgevel met overhoeks topstuk, balusters en diamantkopdecoraties. Nummer 138 met verwerking van gesinterde baksteen.

Auteurs: Steyaert, Rita