Rij neotraditionele stadswoningen

Beschrijving

Huizenrij in neotraditionele stijl, gebouwd in 1911-12 (gevelstenen). Verankerde baksteenbouw met gebruik van zandsteen voor plint, lekdrempels, waterlijsten, vensterkruisen, negblokken, sluitstenen, speklagen en topgevelafzoming. Spel van in- en uitzwenkende topgevels met driehoekig fronton, trapgevels en lijstgevels met dakkappellen. Halfcirkelvormige, driezijdige en rechthoekige erkers accentueren bepaalde traveeën. Een belangrijk repeterend element vormen de kruiskozijnen op de verdieping. De nummers 12 en 14 zijn veel eenvoudiger gehouden als begeleidende architectuur.

Auteurs: Demey, Anthony