Pleinbeluik 't Hofken van Van Eetvelde

Beschrijving

Ruim pleinbeluik uit het eerste kwart van de 20ste eeuw, met smalle straattoegang in linker travee van een anderhalf huis met gewijzigde voorgevel. Onrechtstreekse, geknikte toegang via een deels verharde koer met gietijzeren armpomp. Achterin gelegen rechthoekig met gras begroeid plein met aan één zijde een rij arbeiderswoningen in spiegelbeeldschema en op beide korte zijden een sanitair blok. Gecementeerde gevels van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Onregelmatige inplanting van slechts een bovenvenster per pand. Rechthoekige muuropeningen.

Auteurs: Demey, Anthony